Svetovni splet je živ organizem, ki se dnevno spreminja. Med tem ko podjetja nenehno izumljajo nove načine, kako postati in ostati zanimiva za svoje kupce, pa slednji v poplavi oglasnih sporočil neumorno iščejo bližnjice do želenih informacij. Splet dandanes zahteva pozornost in hitro odzvnost vseh, ki na njem nastopajo in želijo v polni meri izkoristiti njegov potencial. Tukaj boste našli primere dobre prakse, trende, zanimivosti in druge informacije, ki vam lahko pridejo prav pri snovanju vašega spletnega nastopa.

Kako napisati SEO blog

Kako napisati SEO blog

Ko pišete blog, imejte v mislih, da v osnovi pišete za bralce, ne za spletne iskalnike. Besedilo naj bo tekoče in razumljivo, brez prepogostih ponavljanj ključnih besed. Ker pa večina potencialnih bralcev za iskanje blogov uporablja spletne iskalnike, morate poskrbeti tudi za to, da vas le ti rangirajo visoko v rezultatih iskanja.

Kaj je optimizacija spletnih strani (SEO) in zakaj je pomembna?

Kaj je optimizacija spletnih strani (SEO) in zakaj je pomembna?

Optimizacija spletnih strani za iskalnike (Ang. SEO - search engine optimization)

je proces, s katerim povečujemo vidnost naše spletne strani med t.i. organskimi (naravnimi oz. neplačanimi) rezultati spletnih iskalnikov. Optimizacija spletnih strani izvajamo neprestano, in sicer tako, da v svojo spletno stran vključujemo elemente, ki so relevantni in "prijazni" za spletne iskalnike.

Optimizacija spletne strani

Optimizacija spletne strani

Spletna stran brez optimizacije ne deluje optimalno. Z optimizacijo spletne strani si namreč povečamo možnosti, da nas brskalnik uvrsti med prve zadetke iskanja, kar je ključnega pomena za to, da nas potencialne stranke najdejo na spletu. Predstavljamo vam nekaj glavnih poudarkov za optimizacijo spletne strani za leto 2014.